Ekim 27, 2006

Ramazan Klasikleri

Mübarek Ramazan ayı bugün sona erdi. İftarlar sahurlar irtica yaygaraları sigara içtiği için dövülen gazeteci, oruç tutmadığı için dövüldüğü iddia edilen adamlar, son olarak ameliyat sırasında mola saatini iftar vaktine getiren oruçlu doktor. Ramazan ile ilgili bilinçaltı çalışmaları bu senede de tüm hızıyla devam etti.
Sis siz olun bir tartışmaya oruçlu olarak girmeyin hele ramazanla ilintilendirilebilecek bir şey içerisinde iseniz sakın ola sakın ramazan ayında oruç tutan sigara içen birisine, sarhoşa takılmayın. İşinizi mükemmelen yapın. Oruçluysanız sizin hata yapma şansınız kesinlikle yok. Siz artık siz değilsiniz. Örneğin trafikte sizi deli eden yan tarafınızdaki sürücüye korna çalmamaya gayret edin. Eğer sinir katsayınız yükselip tavana vurduysa ve dayanılmaz bir hal aldıysa öncelikle sürücüyle göz göze gelin. Onun sigara içmediğinden içkili olmadığından emin olun.

Ha oruçlu değilseniz korkmanıza gerek yok zaten..Nasıl olsa “oruç dayağını yiyen” gariban olarak gazete sayfalarında yerinizi alacaksınız. “Masum olmanın” avantajıyla kavgaya bir sıfır önde başlayacaksınız.

Doktorsunuz.. 7 -8 saatlik ameliyata giriyorsunuz. İnancınız gereği oruç tuttuysanız aman ha sakın 6. saatte vereceğiniz arayı iftar vaktine denk getirmeyin. ama 6 saatin ard1ndan kafan1z tüllendiyse bir sigara molas1 verebilirsiniz onda sakinca yok..

Futbolcusunuz ramazan ayında iyi oynayamayıp formsuz bir görüntü çiziyorsanız vay halinize..
Başbakansınız..aman ha gündüz vakti rahatsızlanmayın…çünkü oruçsunuz..

Oruçlu insanın sorumlulukları vardır. Ama Türkiye’de çok daha fazla sorumlulukları vardır. Ona göre.

Hiç yorum yok: