Şubat 14, 2006

Danistayin Karari ve Mini Etek

Dan1stay'1n karari Türkiye'de gerçekten bask1c1 bir rejim taraftar1 insanlar1n asl1nda o kadar da az olmad1g1n1 göstermis oldu bize. Memurlar.net sitesindeki ankete bakt1m geçen gün. %85 oran1nda dan1n1stay karar1n1 "onaylamayan" var. iyi güzel diyorsunuz. Lakin benim esas dikkatinizi çekmek istedigim husus onaylayanlarda. "kesinlikle hakl1" diyenlerin oran1nda. %15. Bu ülkede hala dikta rejimi isteyenler var. bence böyle bir karara yüzde 15 bile fazla degilmi?

Devlet memuru bir bayan1n nas1l giyinmesi gerektigi kanunlarda aç1k ve net bir sekilde tarif edilmis saclar1ndan eteginin boyuna kadar. Simdi böyle bir ögretmen yaz1n s1cak havada okul ç1k1s1 daha rahat k1yafetler giyemicek mi? Örnegin mini etek giyip yada ask1l1 bir k1yafet giyip dolasamaz m1? Giyerse ne olur? Bu ögrenciler aras1nda da bir infiale sebeb olmaz m1? "hocam d1sarda daha rahat okula girince daha kapal1 oluyor. Yoksa okul demek bask1 m1 demek?. Yoksa okul ay1p bisey mi" diye düsünemez mi? Çocuk bu düsünebilir engelliyemezsin ki. öyle düsünen çocuk böyle de düsünemez mi?

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Can Bey

söyledikleriniz bir anlamda dogru olabilir. fakat sonuçta Türkiye laik bir ülke. buna dikkat etmek lazim.

Adsız dedi ki...

yahya Bey bu dediginiz ne oluyor. Neye dikkat etmek lazim ?Ben pek anlayamadim.

Adsız dedi ki...

bu ülke hassas dengeler üzerine kuruludur sayin ismini bilmedigim arkadasim. eger bu ülkenin hassas dengelerini bozmak noktasinda bir kisim faaliyet ve girisimlerde bulunursaniz yanlis yaparsiniz. ne yani ögretmenin mini eteginede mi karissin. ogretmen özgür bir bicimde rahat kiyafetleriyle dolasabilir. "bu"ndan kastim budur.